Svenskar i Kanada

Svenskar i Kanada är en intressegrupp i sociala medier som finns till för oss svenskar som bor i Kanada eller planerar att flytta dit. Jag startade den för några år sedan eftersom jag var nyfiken på andra svenskar som har tagit steget att flytta till stora Kanada så långt bort från Sverige.

Om du vill följa gruppen gör du detta genom att först gilla sidan för Svenskar i Kanada på Facebook här >> .

Det finns två slutna grupper på Facebook, där vi ber dig välja medlemsskap beroende på din levnadssituation. Läs mer om vad som stämmer bäst in på dig. Varje grupp kräver svar på tre frågor innan vi som är administratörer ger dig medlemsskap.

 

   Svenskar i Kanada >>
Det här är en grupp för dig som redan bor och lever i Kanada. Man får gärna vara med om man bor i Sverige om man vill  få ett intryck av ur det är att leva i Kanada. De som är med använder det för att diskutera Kanada i allmänhet, hitta andra svenskar där man bor eller fråga om ärenden som är specifika för svenskar som har sk PR-status (permanent residency) eller till och med är kanadensisk medborgare.

Vi tillåter tyvärr inte inlägg om immigration eftersom en stor del av våra följare upplever frågor om detta som spammande.

Moderatorer är Ingrid Takai (Kelowna, BC), Franz Dambo (Toronto, ON) samt undertecknad, Lena Normén-Younger (Vancouver BC).

   Svenskar i Kanada – immigration, flytt och boende >>
Det här är gruppen för dig som funderar eller är på väg att flytta till Kanada. Som namnet antyder är det helt fokus på processen. Det finns medlemmar från gruppen Svenskar i Kanada som är med eftersom de ör villiga att dela med sig av sina erfarenheter.

Medlemmarna i den här gruppen diskuterar mest ansökningsprocessen för s.k. Working Holiday Visa, men även andra aspekter av flytt som t.ex. vilket telefonabonnemang man kan ha, försäkringar och andra praktiska aspekter

Moderatorer är Ingrid Takai (Kelowna, BC), Anna Norrström-Hewitt (Vancouver, BC) samt undertecknad, Lena Normén-Younger (Vancouver BC).

   LinkedIn: Swedes in Canada >>

Svenskar i Kanada finns även på LinkedIn under namnet Swedes in Canada.  Här kan du söka medlemskap för att enklare kunna hitta andra jobbsökande svenskar samt de av oss som arbetar med att hjälpa nykomlingar till rätta i arbetslivet.

Vi som arbetar med dessa grupper är bofasta sedan många år och har hittat varandra genom volontära uppdrag från andra svenska organisationer utomlands. SWEA Vancouver, SWEA Toronto, Svenskar i Världen är några exempel.

 

Välkommen att söka kontakt med Svenskar i Kanada via sociala medier! Du kan även mejla mig på lena@svenskautomlands.org.

 

 

 

%d bloggare gillar detta: