Körsbärsträd & motoriska övningar

Vancouvers 40 000 körsbärsträd har slagit ut. En hel månad för tidigt. Vintern 2015 har varit den sämsta på 50 år i Vancouver och ändå har man kunnat åka skidor. Kanske inte i Vancouver men i Whistler, vårt närliggande vinterparadis. Snön där påminner om den som jag växte upp med. Hårdpackad och något isig, inbjudande till snabb skidåkning utan för mycket svängar. Hur snabb och hård fick äldste sonen erfara i lördags när han trillade och slog i huvudet. När min man kom till sjukhuset för att hämta upp honom, efter en spännande resa i pulka ner med skidpatrullen och nacken i stödkrage, och var bekymrad över att han inte hade sitt sjukförsäkringskort, suckade personalen och sade att han inte skulle oroa sig. Hans MSP-nummer fanns redan i systemet. Sjuksköterskan visste till och med hans namn när hans skrevs in.

Jag hade själv motoriska svårigheter när jag var liten. Jag stukade fötter, snubblade och slog mig hela tiden. Konstigt nog bröt jag något först som 38-åring. Som tur var hittade jag till gymnastiken och fick min motorik att mogna med tusentals övningar och repetitioner av vissa rörelser. Som mamman till ett barn med samma svårigheter känner jag mig schizofren. På ett sätt vill jag svepa in honom i ett mjukt täcke för att skydda honom. Å andra sidan inser jag att speciellt de barn med motoriska utmaningar behöver öva. Så jag stålsätter mig och skickar iväg honom på skidåkning varje lördag i ett av Nordamerikas största skidsystem. Han älskar det, men varje gång mobilen ringer när han är på berget så svarar jag, nervös över vad jag ska få höra.

Curlingföräldrar och flipperföräldrar. Vad kallas det när man är en curlingmamma som beter sig som en flippermamma? Men min son var OK. Också denna gång. Och otroligt stolt över att ha avancerat upp en nivå i skidprogrammet.Kategorier:Kanada

Etiketter:, , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: