Badkarspanik

Svensk-kanadensiska familjen firar påsk i stugan norr om Squamish under avsaknad av påskris och påskkärringar. Istället åker vi skidor, njuter av all snö och vackert väder med sommarlik temperatur. Längdskidor åker man till och med i shorts och t-shirt.

Barn & au pairer i spabadet på Spring Break.

Efter skidåkningen badar vi alla fyra i vår hot tub, s.k. spabad på svenska. Därefter badar barnen tillsammans i badkaret inomhus för att få bort allt brom från huden. I Kanada använder man inte klor i spabad, utan istället brom som är snällare mot huden och luktar lite mindre. För känslig barnhud är det bäst att tvätta av.

Plötsligt ropar Thor ut till mamma som gått ut i köket för att hämta något.

Thor: ”Mamma, Wilde har dränkat sig”!

Mamma: ”Nej, nej, Wilde har drunkat, heter det!”

Tystnad från badrummet.

Mamma: ”Vad sade du, sade du?”

Ibland kanske jag borde tänka mer på vad de säger, än hur de säger det?

Jack, Wilde, Molly, Thor & Maja i vårt badkar
under Spring Break.


Kategorier:Flerspråkighet, Svenska, Utlandssvensk

Etiketter:, , ,

1 svar

  1. Ibland kan man bli lite för ivrig i sitt försök att få barnen att prata korrekt svenska ;)Mina tjejer har lite gemensamt svårt för att säga Tack som det ska uttalas på svenska. Deras T-ljud blir himla lätt ett F-ljud. Så prova nu lite tyst för dig själv att sätta ett F i Tack istället så hör du vad min tjejer säger titt som tätt 😉 Hur rättar man det? Jag bara utgår från att "talfelet" går bort av sig självt för ibland är det klockrent Tack. Men svengelska blir kul ibland!Anette Ryan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: