Alla Hjärtans Dag

Glad Alla Hjärtans Dag!

Thors Valentinekort till mormor

Idag tänker jag på alla som jag älskar. Jag är lyckligt lottad. Det finns många underbara människor som betyder mycket för mig och som gör mig lycklig, både när och fjärran. Även om dagen säkert är alldeles för kommersialiserad här i Nordamerika är det en fin idé att fira kärlek med uppskattning mot de som står en nära.

 
Wildes skola har alltid Alla Hjärtans Dag-fika med en speciell gäst. Vanligtvis en mor- eller farförälder, vilket inte fungerar för oss eftersom Ritchies pappa bor i Alberta och min mamma bor i Karlstad. Istället bjöd Wilde in Thor; brorsan och bästa kompisen.
Thor har gått på samma förskola, en fransk-engelsk förskola som man går på två och en halv timme om dagen vid tre och fyra års ålder. Pedagogiken är lekbaserad och baserar sig på både franska och engelska om språk. Sånger är mest på franska, medan böcker verkar vara på engelska. Efter två års skolgång kan barnen inte prata franska, men förstår och kan uttala många ord på franska. Wilde verkar dessutom föredra att räkna på franska.

Vikta hjärtan för alla Valentinekort
på Wildes skola.

Dagens fest avslutades som den alltid gör, med boken ”Love you forever” av amerikanske Robert Munsch som nu verkar i Kanada. Sheila McGraw har illustrerat boken. Denna bok, publicerad 1986, är en vacker berättelse om den ovillkorliga kärlek en mamma känner för sin son genom hela livet. Varje sida i boken avslutas med att hon smyger in i sonens sovrum, omfamnar honom och vaggar honom till en sömns med sången ”I’ll love you forever, I’ll like you for always, as long as I’m living my baby you’ll be”. I slutet av boken orkar hon inte längre. Iställer vaggar sonen den gamla mamman och sjunger för henne.

Rosor från maken.

Varje år gråter jag när Madame Isabelle läser den här berättelsen. Sedan vänder jag mig om i rummet för att se på alla andra vuxna. Det finns alltid ett flertal vuxna som sitter med helt rödgråtna ögon och försöker se oberörda ut, med en näsduk som de smyger ner i fickan.
Totalt har ca 8 miljoner av boken sålts. Jag kan varmt rekommendera den. Den finns att köpa på Amazon, där det finns över trehundra recensioner av boken. Den har och fortsätter beröra många. 

Jag älskar mina prinsar. Och påminner dem flera gånger varje dag. I love you. Jag älskar dig. Orden är mer laddade på svenska och används mer sällan. Här i Kanada använder man sig av orden mycket mer lättvändigt. Kanske för att svenskar på något sätt anser att kärlek finns mer i handling än i ord?Kategorier:Kanada, Utlandssvensk

Etiketter:,

1 svar

  1. Tack för boktipset. Jag googlade boken, som jag inte kände till tidigare och hittade den på you-tube där författaren läser boken. Fastän den var lite för tillrättalagt amerikansk för min smak och trots att jag inte gillade uppläsningen och att jag tyckte att det var lite knäppt att mamman åkte till andra sidan stan mitt i natten för att sjunga för sin vuxne son, så nog blev jag i alla fall väääldigt rörd ända in i hjärteroten och cried a river at the end… när den gamla mamman satt i sonens famn och vuxne sonen sjöng på samma sätt till sitt barn.<3 Fin bok. Tack för tipset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: