Svenska akademins ordbok finns att ladda ner!

Läste idag på Facebookgruppen ”Svenska i Amerika” att Svenska Akademin har gjort sin ordbok tillgänglig som app för smart phones, eller som iPhone/androidmobiler som man säger på svenska. Härligt, som svensk utomlands behöver man all hjälp man kan få.

Här i Vancouver är julstöket i full gång fast det egentligen bara precis varit första advent. Svenska Skolan har julavslutning på lördag på Scandinavian Centre i Burnaby. Vi ska ta med lussebullar till fikat, hur jag nu ska ha tid att baka dem? Saffran kan man köpa på Safeway eller en av alla de kryddstarka affärer som finns i Indiatown i East Vancouver.

Idag ska jag hämta julskinkorna hos Allan i North Vancouver som är svensk pensionerad slaktare och som förser många, många svenska familjer här i Vancouver med sin variant av svenska julskinka. Den kanadensiska tillreds på ett helt annat sätt och kan inte jämföras. Allan är en variant som är lättare rimmad än den man brukar köpa i Sverige och därför är lite saftigare. Ganska komiskt faktiskt att den bästa julskinkar jag någonsin ätit tillreds av en svensk slaktare i Kanada.

För er som inte har tillång till en svensk slaktare så kan ni rimma själva. Jag har inte tid och ska till och med köpa pepparkaksdeg från Annie på Svenska Skolan. Annies morfar var bagare och hon använder hans egna hemliga recept när hon tillreder pepparkaksdeg till oss alla stressade småbarnsföräldrar i Vancouver med omnejd.Kategorier:Svenska, Utlandssvensk

Etiketter:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: